Selecteer een pagina
Een figuurcorrigerend badpak is een badpak waarbij onder de buitenste decoratieve laag stof een onderlaag met strakkere elastische stof zit. De bedoeling hiervan is het lichaam in een andere vorm te krijgen. Door deze laag op verschillende plekken te plaatsen krijg je bijvoorbeeld een plattere buik, smallere taille of steviger billen. Tegenwoordig zijn er diverse figuurcorrigende badpakken te krijgen die hip en trendy zijn. Voor veel vrouwen is een figuurcorrigerend badpak ideaal. Badpakken bestaan in vele soorten en maten maar het belangrijkste is dat je er mee kan zwemmen en dat jij je er lekker in voelt.

Een figuurcorrigerend badpak voor iedereen die dat wilt

Een figuurcorrigerend badpak is niet alleen voor de volumineuze vrouw bedoeld, ook als je slank bent maar bijvoorbeeld wel een buikje hebt, kan een corrigerende badpak net even het silhouet aanpassen. Het leuke is dat er tegenwoordig steeds meer keus is. Iedereen wilt er graag goed uitzien als ze aan het zwembad liggen of op het strand en dat kan nu ook.

Diverse soorten badpakken, voor ieder wat wils

Badpakken zijn er in vele soorten en maten. Doet u aan een watersport? Kijk dan eens naar de verschillende sportbadpakken. Deze zitten steviger dan een gewone badpak zodat je er goed in kan bewegen. Meestal heeft dit badpak gekruiste schouderbandjes of lopen deze hoog over de schouderbladen zodat het goed blijft zitten. Je wilt niet dat tijdens het zwemmen of het sporten van alles uit je badpak floept. Een sportbadpak kan ook een figuurcorrigerend badpak zijn maar dit hoeft niet altijd.

Een andere toevoeging in een badpak die figuurcorrigerend werkt is een elastische onderbusteband. Deze band voorkomt dat de borsten al te veel gaan hangen.

figuur corrigerend badpak sheila boot

Ook een beugelbadpak werkt figuurcorrigeren, met name bij de buste. Hierin krijgen de borsten optimale ondersteuning. De beugel kan verborgen zijn, dan zie je aan de buitenzijde van het badpak niet dat er in de onderlaag van de stof een beugel is verwerkt. Beugelbadpakken zijn over het algemeen duurder dan badpakken zonder beugel, een verborgen beugel is meestal nog weer een stapje duurder. Echter kan dit het wel waard zijn.

Badpakken met voorgevormde cups zijn vaak fijn voor vrouwen die wat kleinere borsten hebben of voor vrouwen die grotere borsten hebben die minder volume hebben gekregen door afvallen, zwangerschap, of door ouder worden. Zorg wel dat de kwaliteit goed is zodat de cups niet plat gaan zitten want dan werkt het effect averechts.

Mooi zijn in badpak

Als u een badpak koopt om er met name mee in de zon te liggen wilt u wellicht liever een strapless badpak. De ondersteuning kan dan minder zijn dan wanneer het badpak bandjes heeft. Maar dat is een keuze die u zelf moet maken. ’s Avonds een leuke strapless juk kunnen dragen in de zomer is wel zo mooi als er geen witte streepjes op uw huid te zien zijn.

Prijs kwaliteit van het badpak is belangrijk

Badmode is in vele prijsklassen te koop. Vaak is het zo dat de prijs iets vertelt over de kwaliteit. Prijs wordt bepaald door gebruikte materialen, technieken, het merk. Een eenvoudig badpak kan goedkoper zijn omdat er niet veel technieken aan te pas komen.

Natuurlijk is het heel goed mogelijk om een heel fijn badpak te kopen voor een lage prijs. Bij intensiever gebruik of bij een wat moeilijker figuur is een kwaliteitsbadpak meestal een betere keuze. In een ander blog zal ik meer vertellen over het verschil in kwaliteit bij badmode.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u advies neem dan gerust contact met ons op via info@sheilaboot.nl of kijk naar ons assortiment op Marktplaats.